Pelosi assegura que no permetran que la Xina aïlle Taiwan

La presidenta de la Cambra de Representants apunta que l'objectiu de la seua visita era reafirmar la forta relació entre els EUA i Taiwan

Nancy Pelosi, durant una roda de premsa
Nancy Pelosi, durant una roda de premsa / À Punt NTC

Nancy Pelosi, la presidenta de la Cambra de Representants dels EUA, ha declarat aquest dimecres que el seu país no permetrà a la Xina aïllar Taiwan, en la seua primera roda de premsa després del seu viatge a l'illa. Pelosi ha apuntat que l'objectiu de la seua visita era reafirmar la forta relació entre els EUA i Taiwan.

També ha agregat que el viatge ha servit per a mostrar el seu respecte per l’"èxit" econòmic i l’"entusiasme" del seu poble per la democràcia estatunidenca i ha assegurat sentir-se "molt orgullosa" de la delegació del Congrés dels EUA que ha encapçalat durant aquesta gira per Àsia.

La setmana passada, Pelosi va fer un viatge per la regió, acompanyada per diversos legisladors estatunidencs. "Vaig estar allí amb els punts de vista que el president dels EUA havia proposat i que vaig compartir amb franquesa i respecte", remarca Pelosi. 

Taiwan va començar ahir maniobres de guerra per a provar la seua capacitat defensiva enfront de la Xina, que porta pràcticament una setmana desplegant múscul al voltant de l'illa en represàlia per la visita de Pelosi, la responsable de major rang dels EUA, que ha viatjat a aquest lloc en un quart de segle.

Biden va admetre fa alguns dies estar preocupat pel desplegament armamentístic de la Xina al voltant de Taiwan, encara que va assenyalar que no creu que es done un pas més. En tot moment, la Casa Blanca ha buscat desvincular-se d'aquesta visita i ha subratllat que va ser una decisió personal de Pelosi.

També et pot interessar

stats