Pedro Castillo assumeix la presidència del Perú

El mestre rural de 51 anys haurà de governar el país amb major mortalitat per Covid-19 per càpita 

El president del Perú, Pedro Castillo, durant la cerimònia en la que ha assumit el càrrec
El president del Perú, Pedro Castillo, durant la cerimònia en la qual ha assumit el càrrec / Presidència del Perú

Pedro Castillo ha assumit aquest dimecres la presidència del Perú per al període 2021-2026 després de jurar el càrrec davant el Congrés de la República i rebre la simbòlica banda presidencial de la presidenta del Parlament, María del Carmen Alva.

El nou president de la República peruana ha jurat el càrrec per Déu, per la seua família, i per les seues germanes i germans peruans, llauradors, pobles originaris, ronderos, pescadors, docents, professionals, xiquets, joves i dones. I ho ha fet en una sòbria cerimònia en la qual estaven presents tots els representants dels poders de l'Estat, el Congrés en ple, i familiars propers al mandatari.

Altres convidats il·lustres han sigut el rei d'Espanya, Felip VI, els presidents de l'Argentina, Alberto Fernández; Bolívia, Luis Arce; Xile, Sebastián Piñera; Colòmbia, Iván Duque; i l'Equador, Guillermo Lasso.

Castillo ha assumit la presidència del Perú en un moment crític per al país, assolat per la crisi sanitària i econòmica desencadenada per la pandèmia de Covid-19 i enmig d'una enorme polarització i inestabilitat política.

El mestre rural de 51 anys haurà de dirigir el país amb major mortalitat per Covid-19 per càpita, amb prop de 200.000 morts, i una economia que pugna per recuperar-se després de contraure's un 11,8% en 2020.

També et pot interessar

stats