El patriarca ortodox afirma que els russos que sacrifiquen la vida a Ucraïna "llaven tots els seus pecats"

Ciril I ha resat per una ràpida fi a la "batalla intestina" a Ucraïna i per "la victòria" de Rússia 

EEl president rus, Vladímir Putin i el cap de l'església ortodoxa, Kirill, en una imatge d'arxiu
El president rus, Vladímir Putin i el cap de l'Església ortodoxa, Ciril I, en una imatge d'arxiu / Sergei Gunyeev (Reuters)

El patriarca ortodox rus, Ciril I, ha afirmat en el sermó del diumenge que aquells russos que sacrifiquen la vida en el camp de batalla a Ucraïna "llaven tots els seus pecats".

Ciril I ha agregat que l'Església ortodoxa russa s'adona que si en el compliment d'aquest deure una persona mor, llavors indubtablement comet un acte equivalent a un "sacrifici pels altres". I, per tant, "creiem que aquest sacrifici llava tots els pecats que una persona ha comés".

El patriarca rus també ha resat per una ràpida fi a la "batalla intestina" a Ucraïna i per "la victòria" de Rússia. "L'Església, que exerceix el seu ministeri pastoral en relació amb els pobles de Rússia, Ucraïna, Bielorússia i tants altres pobles en la immensitat de la Rússia històrica, hui pateix especialment i ora especialment pel ràpid cessament de les lluites intestines", va dir.

Ciril I ha demanat també "el triomf de la justícia, perquè sense justícia no pot haver-hi una pau duradora, que restaure la comunió fraterna i que supere tot el que s'ha acumulat al llarg dels anys i que finalment ha portat a aquest conflicte sagnant".

També et pot interessar

stats