La patinada de Bush: confon la invasió de l’Iraq amb la d’Ucraïna

L’expresident nord-americà, que va ordenar l'ocupació del país del Pròxim Orient durant el seu mandat, va atribuir l'errada a l’edat

L'expresident nord-americà, George Bush, durant la seua polèmica intervenció
L'expresident nord-americà, George Bush, durant la seua polèmica intervenció / À Punt NTC

“El resultat és la falta de controls i equilibris a Rússia, i la decisió d’un home de llançar una invasió totalment injustificada i brutal de l’Iraq”. Són les paraules que pronunciava l’expresident dels Estats Units George Bush aquest dimecres, però no en referència a la invasió d’aquest país del Pròxim Orient, que va tindre lloc sota el seu mandat, sinó en al·lusió a l’ocupació d’Ucraïna que estan fent les tropes russes des de febrer.

L’expresident nord-americà es va adonar de l’errada i immediatament va rectificar: “Vull dir, d’Ucraïna”, va afegir en un intent de corregir l'errada.

Malgrat aquesta correcció, el lapsus que va manifestar George Bush durant un acte a Dallas va córrer com la pólvora en les xarxes socials i els mitjans de comunicació, especialment després que diversos periodistes que cobrien l’acte es feren ressò de l’errada en Twitter.

No és la primera vegada que Bush té una patinada en les seues intervencions en públic, però aquesta és, si cap, de més importància si es té en compte que Bush va autoritzar la invasió de l’Iraq el 2003 amb el pretext de localitzar suposades armes de destrucció massiva. Aquestes armes mai van aparèixer, però el conflicte va causar milers de víctimes mortals.

El lapsus de Bush, en confondre l'Iraq amb Ucraïna, va fer que els assistents a aquest acte de Dallas esclataren a riure. Davant la seua clavada de pota, i a pesar de la rectificació, l’expresident nord-americà va atribuir la patinada a l’edat, 75 anys.

Abans de la polèmica confusió, l’exmandatari havia lloat el paper del president ucraïnés, Volodímir Zelenski, a qui es va referir com “un xic genial” o “el Churchill del segle XXI”. 

També et pot interessar

stats