Els partits polítics italians acorden que Mattarella continue com a president

Després de set votacions fallides per a triar el seu substitut, els partits han demanat a Sergio Mattarella, de 80 anys, que renove el seu càrrec com a president de la República d'Itàlia

Sergio Mattarella, actual president de la República d'Itàlia
Sergio Mattarella, actual president de la República d'Itàlia / Europa Press

Els partits polítics italians han aconseguit un principi de consens perquè Sergio Mattarella continue com a president del país. Així, els desitjos de jubilació del veterà polític han sigut finalment descartats després de set votacions fallides per a triar el seu substitut, l'última aquest dissabte.

Els 387 vots rebuts aquest matí per Mattarella al Parlament continuen quedant lluny dels 505 necessaris, però la xifra demostra que el consens entorn del polític, de 80 anys, augmenta.

És per això que el primer ministre del país, Mario Draghi, s'ha reunit fa unes hores amb Mattarella per a demanar-li que reconsidere la seua decisió, segons publiquen els mitjans italians.

Si tot ix segons està planejat, Mattarella serà reelegit president amb el suport de tots els partits tret dels Germans d'Itàlia, de Giorgia Meloni.

Aquest nou mandat facilitaria l'estada dels diputats fins a les eleccions generals del 2023 i Draghi continuarà com a cap del govern, amb la confiança d'un president les competències del qual són bàsicament cerimonials, si bé tenen la responsabilitat de nomenar els primers ministres i els seus gabinets.

També et pot interessar

stats