El partit de Bolsonaro demana invalidar les eleccions guanyades per Lula

El Partit Liberal al·lega que més del 50% de les urnes electròniques del país són "impossibles d'auditar"

El president brasiler, Jair Bolsonaro, en un acte
El president brasiler, Jair Bolsonaro, en un acte / À Punt NTC

El Partit Liberal (PL), que va donar suport a la frustrada candidatura a la reelecció de Jair Bolsonaro, ha demanat aquest dimarts invalidar el resultat dels comicis guanyats per Lula da Silva el passat 30 d’octubre.

El PL ha presentat un document davant del Tribunal Superior Electoral (TSE) per a reclamar la invalidació dels resultats de les urnes electròniques dels models més antics. Més de la meitat de les urnes del país "són impossibles d’auditar" per la seua antiguitat, segons la demanda del partit de Bolsonaro.

Una auditoria encarregada pel Partit Liberal indicava que l’ultradretà Bolsonaro va ser el més votat en les urnes del model més nou, fabricades a partir de 2020, amb el 51,05% dels sufragis.

El PT considera que es tracta d'un "ardit"

El Partit dels Treballadors (PT), la força liderada pel president electe del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha qualificat poc després de fer-se pública la notícia d'"ardit" la petició presentada per la formació de l'actual mandatari, Jair Bolsonaro, perquè la justícia anul·le les eleccions.

La presidenta del PT, Gleisi Hoffmann, considera que la maniobra del Partit Liberal (PL) hauria de ser investigada com un intent de litigar de mala fe i va demanar als adversaris que accepten la victòria de Lula en les presidencials d'octubre i permeten el retorn de la pau al Brasil.

També et pot interessar

stats