Parlamentaris de tot el món es reuneixen a Xile per tancar un pacte global contra la fam

L’esdeveniment ha sigut organitzat per la FAO i comptarà amb 150 legisladors dels cinc continents

I Cimera Parlamentària Mundial contra la Fam i la Malnutrició. Emilio Naranjo
Imatge de la que va ser la I Cimera Parlamentària Mundial contra la Fam i la Malnutrició. Emilio Naranjo / À Punt NTC

Parlamentaris dels cinc continents es reuneixen dijous i divendres a Valparaíso (Xile) per a debatre i firmar un pacte contra la fam en el marc de la II Cimera Parlamentària Mundial Contra la Fam i la Malnutrició. L’esdeveniment, liderat per l’Organització de Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), comptarà amb la presència de 150 legisladors de tot el món que definiran mesures concretes contra la fam i la malnutrició.

“La situació actual de fam i malnutrició a escala mundial ens obliga a unir-nos en un esforç compartit i intersectorial. La política regional i global serà fonamental per a respondre a les crisis alimentàries que tenen repercussions a tot el món”, va assegurar aquesta setmana el representant de FAO a Llatinoamèrica, Mario Lubetkin, a través d'un comunicat.

Actualment, quasi 828 milions de persones en el planeta no tenen queviures, la qual cosa, segons va alertar FAO, allunya al món de la segona meta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de posar fi a la fam el 2023.

La cimera es desenvoluparà en un total de més de dotze hores de treball, amb ponències i debats entre els assistents per a donar forma al Pacte Parlamentari Global contra la Fam, que es presentarà la vesprada de divendres abans de la clausura de l'esdeveniment.

També et pot interessar

stats