L'OMS adverteix que un terç de països amb salaris baixos i mitjans té problemes de desnutrició i obesitat

L'organisme calcula que 2.300 milions de xiquets i adults tenen sobrepés i 150 milions de xiquets pateixen retard en el creixement.

L\'OMS adverteix que un terç de països amb salaris baixos i mitjans té problemes de desnutrició i obesitat
L'OMS adverteix que un terç de països amb salaris baixos i mitjans té problemes de desnutrició i obesitat

Més d'un terç dels països d'ingressos baixos i mitjans tenen problemes de malnutrició, és a dir, desnutrició i obesitat, especialment a l'Àfrica subsahariana, Àsia meridional i Àsia oriental i el Pacífic, segons un informe liderat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i publicat en la revista científica The Lancet. Les estimacions de l'OMS suggereixen que quasi 2.300 milions de xiquets i adults tenen sobrepés, i que més de 150 milions de xiquets pateixen de retard en el creixement.

L'organisme insisteix que les bones dietes redueixen el risc de desnutrició, ja que promouen el creixement saludable, el desenvolupament i la immunitat, i prevenen l'obesitat i les malalties no transmissibles. L'OMS defineix una dieta saludable com a llet materna durant els primers dos anys de vida; diversitat i abundància de fruites i verdures, cereals integrals, fibra, anous i llavors; quantitats moderades d'aliments d'origen animal; i mínimes de carns processades, aliments i begudes amb alt contingut energètic, sucre, greixos saturats, greixos trans i sal.

Així, l'OMS adverteix que la desnutrició en les primeres etapes de la vida, seguida d'un sobrepés a partir de la infància, augmenta el risc d'una sèrie de malalties no transmissibles, la qual cosa converteix la doble càrrega de la malnutrició en un factor clau en diabetis tipus 2, hipertensió arterial, accidents cerebrovasculars i malalties cardiovasculars. L'organisme també alerta de la desaparició dels mercats d'aliments frescos i del control de la cadena alimentària per part de supermercats i empreses globals d'alimentació.

També et pot interessar

stats