París, en alerta màxima, tanca bars i gimnasos

Itàlia obligarà a dur mascareta pel carrer i Nova York tanca col·legis.

Un bar tancat a París
Un bar tancat a París / Gonzalo Fuentes (Reuters)

La segona onada de coronavirus ja és una realitat. Els casos oficials de contagis superen al món els 35 milions i les víctimes mortals el milió, segons les últimes dades oferides per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Només deu països representen el 70% de les infeccions i al capdavant estan els Estats Units, l'Índia i el Brasil, amb la meitat de casos de tot el planeta. L'OMS calcula que el 10% de la població mundial pot haver-se contagiat de Covid-19. Això suposaria uns 700 milions de persones.

Davant el nou repunt d'infeccions, alguns territoris estan tornant a adoptar mesures. És el cas de París, on s’ha decretat l’alerta màxima i s’ha anunciat el tancament de gimnasos i bars. A més, els restaurants obriran amb més mesures de seguretat, com també els centres universitaris.

A la ciutat de Nova York també han tancat els col·legis de nou barris, com Brooklyn o Queens, on la taxa d'infecció ja supera el 3%.

Per la seua part, Itàlia també espera que anuncie restriccions les pròximes hores. La principal mesura, equiparant-se a Espanya i algunes regions concretes del país, és l'obligatorietat de dur sempre mascareta al carrer.

A Irlanda aquest dimarts s'implanten una sèrie de mesures que estaran en vigor durant tres setmanes. El primer ministre del país, Micheál Martin, ha explicat que s'imposarà el nivell 3 sobre 5, pel fet que la situació difereix molt de la del març. En aquesta fase no estarà permés el desplaçament entre comtats, excepte per motius laborals, no hi podrà haver reunions de més de sis persones i les restriccions en bars i restaurants es mantindran com fins ara amb límit d'aforament i horari.

Enorme errada informàtica al Regne Unit

Estupor al Regne Unit després que s'hagen quedat sense comptabilitzar vora 16.000 infectats de Covid-19 per una errada informàtica. Açò ha provocat el retard a l'hora de rastrejar els contactes d'aquestes persones. Els casos que es van perdre pel camí se situen entre el 25 de setembre i el 2 d'octubre.

El ministre de Sanitat, Mat Hancock, ha hagut de comparéixer al Parlament i ha explicat que els positius no es van incloure perquè no cabien en les caselles del programa Excel utilitzat per a transferir les dades de positius. Les autoritats sanitàries calculen, per tant, que unes 40.000 persones haurien d'haver-se rastrejat per a controlar més contagiats.

Rècord de contagis i morts a l’Argentina

L’Argentina està registrant els últims dies un rècord de contagis i morts. Segons les últimes dades del recompte elaborat per la Universitat John Hopkins, el país ja és el huité del món amb més persones infectades amb més de 809.000, just per darrere d'Espanya, on n’hi ha més de 813.000.

Només en l'última actualització, l’Argentina ha registrat quasi 15.000 contagis nous i 311 persones mortes, cosa que ha augmentat la xifra a 21.468 decessos.

També et pot interessar

stats