El papa, en rebre l’alta després de l’operació abdominal: “Estic viu”

El pontífex abandona l’hospital de Roma en cadira de rodes després d’estar huit dies ingressat per la intervenció

L'eixida de l'hospital del papa ha despertat una gran expectació entre els mitjans de comunicació i alguns fidels
L'eixida de l'hospital del papa ha despertat una gran expectació entre els mitjans de comunicació i alguns fidels / Guglielmo Mangiapane (Reuters)

En cadira de rodes, acompanyat pel cirurgià que l’ha operat i obrint-se pas entre una multitud de periodistes, el papa Francesc ha eixit de l’hospital en rebre l’alta de l’operació per una hèrnia abdominal que l’ha mantingut ingressat al centre Gemelli de Roma des del 7 de juny. El pontífex, en unes breus declaracions a les desenes de periodistes que s’acumulaven a les portes del centre sanitari, ha assenyalat: “Estic viu”, fent broma sobre el seu estat de salut.

Aquest ha sigut el tercer ingrés hospitalari des que es va convertir en papa. A finals de març va estar uns dies al mateix hospital Gemelli per “una pulmonia aguda”. Quasi dos anys abans, el 4 de juliol de 2021, va ser operat del còlon. Aquella intervenció també el va obligar a restar deu dies hospitalitzat.

En aquesta ocasió, a pesar que l’equip mèdic li havia aconsellat al pontífex que continuara ingressat uns dies més per a consolidar la recuperació, el papa ha preferit rebre l’alta aquest divendres per a finalitzar la recuperació al Vaticà.

El pontífex ha eixit per la porta principal de l'hospital a les huit del matí, en cadira de rodes. A més de nombrosos fotògrafs i periodistes, a les portes l’esperaven desenes de fidels. El cirurgià que l’ha intervingut de l’hèrnia abdominal, que també va ser l’encarregat d’operar-lo el 2021 de còlon, l’ha acompanyat fins que el papa ha pujat al cotxe, que l’esperava a pocs metres de l’eixida. 

També et pot interessar

stats