Conclou sense complicacions la intervenció al papa per risc d'obstrucció intestinal

El pontífex, que ja va visitar dimarts l'Hospital Gemelli de Roma, romandrà ingressat els pròxims dies

Imatge recent del papa Francesc
Imatge recent del papa Francesc / Angelo Carconi (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
07 de juny 2023 - 10:37 Actualitzat: 07 de juny 2023 - 21:35

El papa Francesc ha sigut intervingut aquest dimecres a la vesprada d’una cirurgia d’urgència a l’Hospital Policlínic Gemelli a Roma. La cirurgia a l'abdomen, duta a terme amb anestèsia general, ha durat un parell d'hores i ha acabat abans de les 18:00 hores, quan el pontífex ha sigut traslladat a l'apartament reservat per a ell dins de l'hospital. L'operació d'hèrnia abdominal ha conclòs sense complicacions.

El pontífex romandrà hospitalitzat durant diversos dies, com ja va ocórrer el juliol del 2021, quan l'hospitalitzaren per una estenosi diverticular i va estar ingressat durant deu dies. “L'operació, organitzada en els últims dies per l'equip mèdic que assisteix el sant pare, ha sigut necessària a causa d'una laparocele encapsulada, que està causant síndromes suboclusives recurrents, dolorosos i que empitjoren”, ha explicat el Vaticà en un comunicat.

El papa Francesc es troba "bé, despert i conscient" després de l'operació d'una hèrnia abdominal a la qual aquest dimecres es va sotmetre a l'hospital romà Gemelli, segons ha detallat en roda de premsa el cirurgià Sergio Alfieri. "El primer és que el papa està bé, crec que aquesta és la notícia que tots esperàvem. Està bé, despert, conscient i ja ha fet una broma fa deu minuts", ha dit el metge en una roda de premsa, inèdita en el pontificat de Francesc. 

Francesc va ser ingressat tres nits a la fi de març al mateix centre hospitalari per "una pulmonia aguda", segons va explicar ell durant el vol de retorn del seu viatge a Hongria.

"El que he tingut és que em vaig sentir malament després de l'audiència. No vaig voler menjar i me'n vaig anar a dormir, però no vaig perdre el sentit. Només tenia febra alta", va dir en ser preguntat pels motius de la seua hospitalització de tres dies al Policlínic Gemelli.

Aquella va ser la segona vegada que Francesc va ser ingressat al Gemelli. La primera va tindre lloc el 4 de juliol del 2021, quan va ser operat del còlon i hi va quedar hospitalitzat durant deu dies i va tindre una lenta recuperació.

Des de llavors, el papa també ha patit un problema al genoll dret, que l'obliga a caminar amb bastó o amb cadira de rodes, però ha assegurat en diverses ocasions que no es vol operar.

També et pot interessar

stats