El papa Francesc presideix el Diumenge de Rams a la plaça de Sant Pere

És la primera reaparició pública que fa des que dimecres el van ingressar a causa d'una bronquitis

El papa Francesc, aquest diumenge
El papa Francesc, aquest diumenge / GUGLIELMO MANGIAPANE

El papa Francesc ha reaparegut aquest matí a la plaça de Sant Pere del Vaticà per a presidir la missa del Diumenge de Rams, un dia després de rebre l'alta hospitalària per la bronquitis que el va obligar a estar ingressat durant tres dies.

Al pontífex l'han portat en papamòbil fins al centre de la plaça, als peus de l'obelisc, per a beneir els rams dels fidels i membres de la Cúria Romana que havien eixit en processó pel lloc uns instants abans.

Amb un abric blanc, Francesc ha baixat del cotxe pel seu propi peu i ha caminat uns pocs metres ajudat del bastó que usa sovint a causa dels seus problemes de genoll.

Es tracta de la primera reaparició pública que fa des que dimecres passat fora ingressat a l'hospital Agostino Gemelli de Roma a causa d'una bronquitis.

Francesc, de 86 anys, ha volgut en tot moment presidir els actes de la Setmana Santa, que s'obrin oficialment hui amb el Diumenge de Rams, que commemora l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem.

No obstant això, el papa argentí no oficiarà l'eucaristia, sinó que la presidirà. En l'altar estarà el seu compatriota, el cardenal Leonardo Sandri. Bergoglio, no obstant això, sí que pronunciarà una homilia.

També et pot interessar

stats