El papa Francesc obri la porta a retirar-se per l'edat i les dificultats per a caminar

El pontífex estaria disposat a renunciar si problemes de salut greus li impedeixen dirigir l'Església catòlica

El papa Francesc en una imatge d'arxiu
El papa Francesc en una imatge d'arxiu / Reuters
30 de juliol 2022 - 10:09

El papa Francesc ha dit aquest dissabte que la seua edat avançada i la seua dificultat per a caminar han donat pas a una nova fase més lenta del seu papat i ha reiterat que estaria disposat a renunciar-hi si problemes de salut greus li impedeixen dirigir l'Església catòlica.

Francesc I ha precisat que no pensa a renunciar en l'actualitat, encara que ha reconegut que ha de reduir l'activitat, especialment quant al ritme de viatges."La porta està oberta. És una opció molt normal", ha manifestat el Papa, de 85 anys, als periodistes en el vol de tornada a Roma després del seu viatge al Canadà, on ha demanat perdó als indígenes pel mal causat per l'Església. Només a la comunitat de Maskwacis s'estima que vora 150.000 xiquets dels pobles originaris van ser separats de les famílies.

El Pontífex s'ha referit al seu estat de salut, ja que en els últims sis dies, a penes podia fer alguns passos i s'ha hagut de desplaçar en una cadira de rodes la major part del temps per la lesió de genoll que arrossega. "No crec que puga continuar amb el mateix ritme de viatges que abans. Pensant en la meua edat i la meua limitació, he de prendre-m'ho amb calma", ha reconegut.

El problema de genoll podria solucionar-se amb una operació, però no vol tornar a passar pel quiròfan després de la intervenció en el còlon fa poc més d'un any. "Amb l'anestèsia no es juga", ha expressat el Pontífex sobre sotmetre's a una operació.

També et pot interessar

stats