El papa emèrit Benet XVI es troba "lúcid" i estable dins de la gravetat

El director de l'oficina de premsa del Vaticà, Matteo Bruni, informa que Benet XVI ha aconseguit descansar durant la nit

Un encontre amb Benedicte XVI el passat novembre
Una trobada amb Benet XVI el passat novembre / Fundació Ratzinger

El papa emèrit Benet XVI es troba "lúcid", encara que l'estat de salut és "greu" però "estable", segons ha avançat aquest dijous el director de l'oficina de premsa del Vaticà, Matteo Bruni. "El papa emèrit ha aconseguit reposar bé la nit anterior, està totalment lúcid i en alerta i hui, encara que les condicions continuen sent greus, la situació de moment és estable. El papa Francesc renova la invitació a resar per ell i a acompanyar-lo en aquestes hores difícils", ha ampliat en un breu comunicat.

Francesc va alertar sobre la situació del papa emèrit en l'audiència general del dimecres, quan va demanar "una oració especial per al papa Benet XVI, que en el silenci està sostenint l'Església" i està "molt malalt".

Després d'aquelles paraules, Bruni va emetre una primera nota de premsa per a confirmar que en les últimes hores s'havia generat "un agreujament" de l'estat "per l'avanç de l'edat", però sense donar més detalls sobre l'estat de salut.

Segons alguns mitjans, Benet XVI va rebutjar que el traslladaren a un hospital des del monestir de Mater Ecclesiae, als Jardins Vaticans, on viu apartat des del 2013, després de la renúncia, on continua en vigilància constant dels equips mèdics i acompanyat del seu secretari, l'alemany Georg Gänswein.

I segons el diari italià La Stampa, que cita fonts pròximes al monestir, el papa emèrit està "responent positivament al tractament".

També et pot interessar

stats