El papa demana que es tracte millor les sogres, però que elles no critiquen

Durant la seua audiència dedicada a les persones ancianes, ha demanat també “una aliança entre generacions”

El Papa Francesc arribant aquest dimecres a l'Audiència General setmanal en la plaça de Sant Pere
El Papa Francesc arribant aquest dimecres a l'Audiència General setmanal en la plaça de Sant Pere / Fabio Frustaci (Efe)

El papa Francesc ha demanat aquest divendres que es tracte millor les sogres i a elles les ha instat a no criticar, "a anar amb compte amb la seua llengua", en una nova catequesi dedicada a les persones ancianes, durant l'audiència general celebrada a la plaça de Sant Pere.

Francesc ha explicat que existeixen "llocs comuns sobre vincles de parentela creats pel matrimoni, sobretot entre sogra i nora" i ha demanat superar "els prejudicis més comuns".

"Hui dia la sogra és un personatge mític, no dic que pensem que són el diable, però sempre es diu que són dolentes. Però són la mare del teu marit, de la teua dona", ha recordat.

"Són també mares, són ja majors i una de les coses més boniques per a les àvies és veure els seus nets. És cert que a vegades són una mica especials, però ho han donat tot", ha afirmat. Per això demana que “almenys les facen felices” i les deixen “viure la seua vellesa amb felicitat”.

En el seu discurs contra els prejudicis, Francesc ha tingut també algunes paraules per a les sogres i les ha exhortades a anar amb compte amb les seues llengües, perquè la llengua "és un dels pecats de les sogres".

També ha explicat que "la joventut es revela capaç de donar de nou entusiasme a l'edat madura" i que" la vellesa es descobreix capaç de reobrir el futur per a la joventut ferida", raó per la qual ha insistit en la importància d’"una aliança de les generacions".

També et pot interessar

stats