La pandèmia, disparada a Alemanya: nou rècord amb 65.000 casos en només un dia

Govern federal i estats es reuneixen aquest dijous per a acordar restriccions i estudiar com impulsar la vacunació, que està estancada des de finals d'estiu amb menys del 70% de la població immunitzada completament

Un vianant passa un cartell que recorda l'obligatorietat de la mascareta a Marburg, Alemanya
Un vianant passa un cartell que recorda l'obligatorietat de la mascareta a Marburg, Alemanya / Fabian Bimmer (Reuters)

La pandèmia de coronavirus no toca sostre a Alemanya i aquest dijous torna a deixar xifres de contagis mai vistes des que va esclatar la crisi sanitària. Les autoritats del país han notificat més de 65.000 nous positius en només l'última jornada i marca un nou rècord. La incidència acumulada a set dies s'eleva ja a 336,9 casos per cada 100.000 habitants, altre indicador en màxims. 

L'Institut Robert Koch, l'ens governamental encarregat del control de malalties infeccioses, ha assenyalat en la pàgina web que durant les darreres 24 hores s'han anotat 65.371 contagis de Covid-19 i 264 morts a Alemanya, xifres que eleven els totals a 5.195.321 casos i 98.538 defuncions. L'anterior rècord de positius en un sols dia estava en els 52.800 anunciats dimecres, xifra que se supera de llarg en l'última actualització d'aquest dijous.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha alertat que la situació al país és "dramàtica" i ha reclamat un impuls addicional als programes de vacunació. La campanya està estancada des de finals d'estiu amb poc més del 67% de la població amb la pauta completa. El percentatge, inferior a la mitjana de l'Europa occidental, s'explica per l'existència d'un fort moviment antivacunes al país. 

Aquest dijous hi ha una reunió entre el govern federal en funcions i les autoritats dels estats federats per a avaluar la situació epidèmica del país germànic i les possibles mesures a adoptar davant el vertiginós repunt de casos en la quarta onada del coronavirus. 

Alemanya porta encadenant des del 4 de novembre màxim rere màxim en infeccions diàries i taxa d'incidència de tota la pandèmia. Les autoritats sanitàries sopessen aplicar restriccions a la població que no vol immunitzar-se, enmig d'un debat públic sobre la viabilitat d'imposar la vacuna obligatòria en alguns sectors, com ara la sanitat. El retorn del teletreball és altra de les opcions que està sobre la taula. 

També et pot interessar