Rècord de contagis a Alemanya des del principi de la pandèmia: més de 50.000 en un dia

Els registres de morts i hospitalitzacions escalen lentament però encara se situen lluny dels màxims assolits en l'onada de Nadal de l'any passat

Un cartell indicatiu de la norma '2G', que permét l'accés només a persones vacunades contra la Covid-19, penjat en l'entrada d'un bar
Un cartell indicatiu de la norma 2G, que permét l'accés només a persones vacunades contra la Covid-19, penjat en l'entrada d'un bar / Christian Mang (Reuters)

La nova onada de coronavirus col·loca Alemanya en màxims històrics des de l'esclat de la pandèmia. Aquest dimecres ha batut el rècord de contagis per dia després que les autoritats sanitàries n'hagen notificat 50.196, el que ha disparat la incidència entre la població a la xifra mai vista de 249,1 infeccions per cada 100.000 habitants en els últims set dies. El país germànic ha anat encadenant durant la darrera setmana màxims de nous contagis diaris i incidència no solament d'aquesta quarta onada, sinó de tota la crisi del coronavirus. 

La xifra de morts diagnosticats amb Covid-19 escala lentament en les últimes jornades, però encara es troba lluny dels registres de Nadal de l'any passat gràcies fonamentalment a la vacunació. Aquest dimecres es registraren 235 víctimes mortals en 24 hores, davant de les 195 anotades just fa una setmana, segons dades de l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia actualitzades la passada matinada. El pic de mortalitat a Alemanya es va assolir el 14 de gener passat, en plena segona onada de la pandèmia i a penes iniciada la campanya de vacunació, amb 1.244 defuncions en només una jornada.

Igual que passa amb les morts, els nivells de pressió hospitalària disten molt dels registrats en l'onada de l'hivern passat. Segons l'últim balanç disponible del RKI, dimarts es reportaren 1.364 hospitalitzacions per coronavirus, i una taxa acumulada d'ingressos en set dies de 4,61 per cada 100.000 habitants. A finals de desembre, amb taxes de contagis semblants a les de hui dia, el país va experimentar el màxim d'hospitalitzacions amb una taxa acumulada de 15,5, més del triple de l'actual. 

Aquest dimarts hi havia 2.687 pacients ingressats en cures intensives, el que correspon a una ocupació del 12,1% dels llits disponibles per a població adulta. La xifra està experimentant un augment lent però sostingut i això ha posat en alerta diverses veus expertes, que avisen que l'avanç de la nova onada del virus podria arribar a desbordar les capacitats hospitalàries.

La taxa de vacunació segueix pràcticament estancada des de finals d'estiu i se situa encara per davall del 70%. Fins al dimarts el 69,8% de la població alemanya s'havia administrat la primera dosi i el 67,3% està immunitzada amb la pauta completa.

També et pot interessar

stats