Nou tiroteig als EUA: un home mata quatre persones a un hospital abans de llevar-se la vida

L'atac agreuja la ferida oberta al país per la massacre recent a l'escola d'Uvalde, en què un jove va assassinar dènou xiquets i dues mestres

Dues persones s'abracen després del tiroteig de l'hospital
En imatge, l'abraçada de dues persones en retrobar-se després del tiroteig / Michael Noble (Reuters)

Almenys cinc persones han mort i vàries han resultat ferides en un tiroteig a l'Hospital Saint Francis de la ciutat estatunidenca de Tulsa (Oklahoma). Entre ells està el presumpte autor de l'atac, un home d'entre 35 i 40 anys del qual encara es desconeix la identitat i que, segons les primeres investigacions, s'ha llevat la vida d'un tret.

El tiroteig s'ha produït a les 16:40 hores (les 23:40 a la península Ibèrica) a la segona planta del centre hospitalari. L'assaltant, que portava un rifle i una pistola, sembla que buscava un dels metges de l'hospital, segons ha relatat a la CNN l'alcalde de la ciutat, Jayme Fowler, un fet que no ha confirmat encara la Policia.

L'atac armat s'ha produït quan el país encara no ha superat el dol per la massacre del passat 24 de maig, quan dènou xiquets i dues professores van ser assassinats pels tirs d'un jove de díhuit anys en una escola d'Uvalde (Texas). Es tracta del tiroteig escolar més mortífer als Estats Units des del de Sandy Hook, en el qual van morir 27 persones, inclòs l'atacant, el desembre de 2012.

El president dels Estats Units, Joe Biden, va anunciar aquest dimarts que es reuniria amb membres del Congrés per a buscar solucions al control de les armes de foc, un tema altament polaritzat i de difícil solució per l'obstruccionisme d'una part del partit republicà i les pressions del lobby de fabricants d'armes.

Cordó policial als voltants de l'hospital de Tulsa, on un home armat presumptament ha matat quatre persones
Cordó policial als voltants de l'hospital de Tulsa, on un home armat presumptament ha matat quatre persones / Michael Noble (Reuters)

També et pot interessar

stats