Nou tiroteig als Estats Units amb deu morts en un supermercat de Boulder

El crim, l'autor del qual està ja detingut, és el segon en poc més d'una setmana després del triple atac en salons de massatges asiàtics d'Atlanta.

Les forces de l'ordre perimetren l'escena del crim en el supermercat de Boulder (Colorado)
Les forces de l'orde perimetren l'escena del crim en el supermercat de Boulder (Colorado) / Kevin Mohatt (Reuters)

Un nou tiroteig als Estats Units ha deixat aquest dilluns deu morts en un supermercat de Boulder, a Colorado. El pistoler està ja sota custòdia de les autoritats i de moment es desconeixen els motius que l'haurien dut a cometre el crim.

Un nou tiroteig als Estats Units ha deixat aquest dilluns deu morts en un supermercat de Boulder, a Colorado. El pistoler està ja sota custòdia de les autoritats i de moment es desconeixen els motius que l'haurien dut a cometre el crim.

L'atac va ocórrer cap a les 14:30 hora local (20:30 GMT), quan un home armat amb un fusell d'assalt va obrir foc dins d'un supermercat de la cadena King Soopers a Boulder, una ciutat de poc més de 100.000 habitants situada al nord de Denver i una de les més riques del país. "Hi va entrar i va començar a disparar", va relatar al periòdic The Denver Post un dels supervivents.

Diversos clients aconseguiren escapar de l'establiment per l'eixida d'emergència o la zona de càrrega després de sentir els primers trets, però nou no van tindre la mateixa sort i van ser assassinats. La desena víctima mortal és Eric Talley, de 51 anys, un dels policies que es va desplaçar al supermercat per a detindre el presumpte autor de la matança, segons confirmaren les mateixes autoritats. No van registrar-se més ferits en el crim. 

"Promet a les víctimes que es farà justícia", ha dit en una roda de premsa el fiscal del districte del comtat de Boulder, Michael Dougherty. També va informar de la detenció de l'atacant, que va resultar ferit durant l'enfrontament amb les forces de l'ordre i va haver de rebre cures mèdiques.

Ni el fiscal ni la cap de la Policia de Boulder, Maris Herold, han volgut especular sobre els possibles motius de l'atac, ni tampoc han establit cap relació entre l'atacant i el supermercat.

Ressorgeixen els tiroteigs, un any després

Després de més d'un any –que ha coincidit amb el de la pandèmia– sense grans tiroteigs als Estats Units, el de Boulder és el segon en tot just sis dies després dels atacs a tres locals de massatges asiàtics a Atlanta, que va acabar amb la vida de huit persones. El de Boulder, amb deu víctimes mortals, ja s'ha convertit en el tiroteig massiu més gran als Estats Units des d'agost de 2019, quan un home armat va assassinar 23 persones en un Walmart a El Paso (Texas).

També et pot interessar

stats