Nou països del mar del Nord s'uneixen per a crear el parc eòlic més potent d’Europa

Amb aquest acord podran produir 300 gigawatts el 2050, que abastirien 300 milions de llars europees

Aerogenerador Siemens Windfarm Gunfleet Sands III
Aerogenerador Siemens Windfarm Gunfleet Sands III / Paul Langrock De Agentur Zenit / Paul Langrock

Nou països han subscrit aquest dilluns un acord per a aprofitar tot el potencial energètic i industrial del mar del Nord, amb l’ambició de convertir els seus 175.000 quilòmetres compartits de costa en la potència eòlica més gran d’Europa d’ací a 2050. La Cimera del Mar del Nord ha aplegat al port d’Ostende (Bèlgica) els cap d’Estat i de Govern d’Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, França, Irlanda, Luxemburg, Noruega, els Països Baixos i el Regne Unit. La reunió ha comptat també amb la presència de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen i la comissaria europea d’Energia, Kadri Simson.

Durant la primera edició l’any passat, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya i Països Baixos es comprometeren a quadruplicar la seua capacitat combinada de generació d’energia en alta mar a 150 gigawatts el 2050. Ara s’hi han sumat cinc països més i es duplica en aquesta segona cimera fins als 300 GW, fet que suposa el consum anual d’electricitat de 300 milions de llars europees.

El primer ministre belga, Alexander de Croo, ha destacat que aquesta reunió “marca la important fita per a fer el mar del Nord la central elèctrica verda més gran del món”. Per la seua banda, Von der Leyen ha subratllat que “Europa s’ha convertit en la casa de les energies renovables i la mar del Nord s’està convertint en la potència d’Europa”. La presidenta de la comissió ha destacat que la regió “té capacitat per a produir quantitats massives d’hidrogen verd”.

També et pot interessar

stats