Nou cas de violència policial als Estats Units: cusen a tirs un home en cadira de rodes

Els agents dispararen fins a huit vegades contra Anthony Lowe, de 36 anys i amb les cames amputades, per a impedir que fugira

Captura d'un dels vídeos difosos per xarxes
Captura d'un dels vídeos difosos per xarxes / Twitter

No fa ni una setmana de l'estremidor vídeo de cinc policies que apallissaren el jove afroamericà Tyre Nichols fins a la mort a Memphis i un nou episodi de brutalitat policial ha tornat a colpir els Estats Units. Ara ha ocorregut a Huntington Park, un municipi del sud del comtat de Los Angeles (Califòrnia), on la policia ha matat a tirs un home de 36 anys, també negre, i que anava en cadira de rodes.

El cas va ocórrer el passat 26 de gener, segons ha informat el departament del xèrif del comtat de Los Angeles. L'incident, que la ciutadania ja qualifica d'assassinat, ha eixit a la llum gràcies a diverses gravacions difoses en les xarxes socials. Les imatges mostren com la víctima, anomenada Anthony Lowe Jr., tracta de fugir de les forces de seguretat. A penes pot moure's, ja que té les cames amputades. El volien detindre per ser sospitós d'un apunyalament. Dos agents s'acosten a ell amb les armes desenfundades i el persegueixen, mentre arriben a la zona diversos cotxes amb patrulles de reforç. La gravació no capta el moment precís del tiroteig.

Imatge difosa de la víctima, Anthony Lowe
Imatge difosa de la víctima, Anthony Lowe / À Punt NTC

L'informe policial assegura que l'home cosit a tirs "no era innocent", ja que acabava d'apunyalar una altra persona sense cap motiu. En les imatges que s'han fet virals en les xarxes sí que es pot veure, de fet, com la víctima porta un ganivet de cuina de dimensions considerables a la mà. Segons la versió de les autoritats, els agents tractaren primer d'electrocutar-lo amb pistoles Taser, sense èxit. Per això, anaren darrere d'ell, tal com mostren els vídeos, i li dispararen per l'esquena. Testimonis dels fets afirmen haver sentit almenys huit detonacions. Gran part dels trets li encertaren a la part superior del tors.

D'acord amb la premsa local, la família de Lowe acusa la policia d'assassinar-lo i reclama mesures contundents contra els agents implicats. Entre d'altres, que siguen despatxats. Des de l'oficina del xèrif de Los Angeles es precisa que ja se'ls va suspendre durant uns dies, encara que no s'han adoptat sancions disciplinàries de manera oficial. El cos policial ha assegurat estar investigant l'incident.

També et pot interessar

stats