Les nevades al nord-est del Japó deixen díhuit morts i centenars de ferits

El gruix de neu va arribar, en menys de 24 hores, als dos metres, tres vegades més que els registres habituals

Gent camina entre una forta nevada en Kanazawa, el Japó
Gent camina entre una forta nevada a Kanazawa, el Japó / Kyodo (Reuters)

Les fortes nevades que han assotat el nord-est del Japó han deixat des del dia 17 fins a aquest dimarts, díhuit morts i 123 ferits (48 d'ells greus), segons xifres de l'agència de desastres nipona.

Les nevades rècord en la prefectura de Niigata (nord-oest de Tòquio) des de la setmana passada, que van causar embossos seriosos i centenars de vehicles atrapats en les carreteres, van deixar almenys díhuit morts, la majoria d'ells en caure de les teulades mentre netejaven la neu o per quedar atrapats davall d'aquesta.

La nevada es va intensificar durant la nit del 18 al 19 de desembre, i arribà a haver-hi en menys de 24 hores prop de dos metres d'altura en diverses zones, la qual cosa representa tres vegades més que en un any normal. Encara que el pic va passar en els dies posteriors, el temporal va continuar durant el cap de setmana de Nadal.

Els problemes amb el subministrament elèctric en aquesta època de l'any han generat inconvenients i incidents en les llars. Quatre membres d'una família a la ciutat de Kashiwazaki van ser traslladats a l'hospital, un d'ells inconscient, mentre utilitzaven un escalfador a sa casa a causa del tall elèctric.

En la mateixa ciutat, una dona de 27 anys va ser trobada morta al seu cotxe aparcat enfront de sa casa, aparentment per una intoxicació de monòxid de carboni, on es creu que s'hauria refugiat a conseqüència del tall elèctric.

A la ciutat d'Ojiya, també a Niigata, almenys una persona va morir pel temporal, un home de 76 anys, mentre estava retirant neu.

S'espera que les nevades continuen en Niigata la setmana que ve, i les autoritats han advertit a la població que retiren la neu amb precaució i preferiblement acompanyats.

També et pot interessar

stats