Mor pel coronavirus el director del principal hospital de Wuhan

La Xina eleva a 1.874 les víctimes mortals i a 73.336 els infectats per la Covid-19, més d’11.000 estan greus.

Els metges atenen als pacients en un hospital de Wuhan
Els metges atenen als pacients en un hospital de Wuhan / Efe

L’últim recompte sobre la Covid-19 realitzat per la Xina informa que ja són 1.874 les víctimes mortals. El balanç assenyala també que tenen comptabilitzats 73.336 contagis, dels quals 11.741 són casos greus. Les xifres oficials publicades incrementen en 98 les morts respecte al dia anterior, 93 de les quals es van certificar a la província d’Hubei.

Fins ara, totes les defuncions menys cinc ‒a Taiwan, el Japó, França, les Filipines i Hong Kong‒ s’han produït a la Xina i, encara que una trentena de països tenen casos diagnosticats de Covid-19, la Xina té els 99% dels infectats.

S’ha conegut aquest dimarts també que un dels morts és el director del principal hospital de Wuhan, ciutat xinesa on es va originar l’epidèmia. El doctor Liu tenia 50 anys i dirigia un dels centres mèdics específicament designats per a l’atenció a pacients de Covid-19 en aquesta ciutat, que està en quarantena des del 23 de gener.

2.000 sanitaris s’han contagiat

No és l’únic facultatiu que ha estat en contacte amb la malaltia, i ha mort. De fet, un dels metges que va tractar d’alertar de l’aparició del coronovirus, el doctor Li Wenliang, tampoc va poder superar el virus.

Aproximadament 2.000 treballadors sanitaris xinesos han resultat infectats pel nou coronavirus.

El Parlament xinés posposa la sessió anual

El virus afecta també la reunió anual de l’Assemblea Nacional del Poble (ANP), prevista a partir del pròxim 5 de març: es retardarà fins a una data encara per determinar a causa de l’epidèmia.

L’ANP congrega vora 3.000 delegats cada any al Palau del Poble de Pequín, que es reuneixen durant almenys deu dies per a aprovar diversos projectes legislatius i establir els principals objectius econòmics i polítics del país.

També et pot interessar

stats