Mor a Itàlia el president del Parlament Europeu, David Sassoli

Sassoli, de 65 anys, estava ingressat des del 26 de desembre per una complicació greu provocada per una disfunció del sistema immunològic

David Sassoli, en una imatge d'arxiu
David Sassoli, en una imatge d'arxiu / Julien Warnand (Efe)

El president del Parlament Europeu, el socialista David Sassoli, ha mort la matinada d'aquest dimarts a Itàlia, en un hospital on va ser ingressat fa dues setmanes, segons ha confirmat el seu portaveu, Roberto Cuillo.

Sassoli, de 65 anys, ha mort a les 1:15 hores d'aquest dimarts al centre de referència oncològica de la ciutat d'Aviano, al nord-est del país. Estava ingressat des del passat 26 de desembre per una complicació greu provocada per una disfunció del sistema immunològic.

El president de l'Eurocambra ja va haver de ser hospitalitzat d'urgència el mes de setembre passat a Estrasburg, a causa d'una forta pneumònia que li va sobrevindre mentre es trobava a la ciutat gal·la per a presidir la sessió plenària. Més tard, va ser traslladat a Itàlia i no va ser fins a dos mesos després, al novembre, quan va poder acudir de nou presencialment a presidir una reunió de l'organisme.

Precisament en el ple de la setmana que ve estava previst que els eurodiputats triaren el relleu de Sassoli en la presidència del Parlament Europeu per a la segona meitat de la legislatura.

Sassoli, eurodiputat des de l'any 2009, va ser nomenat al juliol de 2019 president del Parlament Europeu, per a succeir en el càrrec l'italià Antonio Tajani.

També et pot interessar

stats