El president de l’Eurocambra, David Sassoli, ingressat per una “complicació greu” de la seua salut

L’agenda del socialdemòcrata italià ha sigut cancel·lada després de patir una disfunció en el sistema immune.

David Sassoli, president del Parlament Europeu
David Sassoli, president del Parlament Europeu / Julien Warnand (Reuters)

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, fa dues setmanes que està hospitalitzat per complicacions "greus" després d'una disfunció del seu sistema immune, segons ha informat aquest dilluns el seu portaveu, Roberto Cuillo.

Cuillo també ha avançat que totes les activitats de l’agenda del socialdemòcrata italià, de 65 anys, estan cancel·lades.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha manifestat a través d'un tuit el seu desig d'una ràpida i total recuperació del seu col·lega Sassoli: "Benvolgut David, els meus pensaments estan amb tu mentre lluites per la teua salut", ha escrit.

Sassoli va contraure una pneumònia el mes de setembre passat que el va obligar a ingressar en un hospital d'Estrasburg (França) per a rebre tractament i, encara que va rebre l'alta una setmana després, va continuar la recuperació al seu país natal i va estar més de dos mesos absent de l'activitat dels plens en les reunions d'octubre i novembre, així com de la cimera europea d'octubre.

El president de l’Eurocambra va tornar a dirigir una sessió plenària el novembre, quan va agrair als vicepresidents, líders de grup i secretariat de la institució que hagueren continuat amb el treball parlamentari en la seua absència des de mitjan setembre.

Sassoli va ser hospitalitzat de nou a Itàlia el passat 26 de desembre, però no ha sigut fins aquest dilluns quan han transcendit informacions sobre el seu estat de salut. 

El Parlament Europeu elegirà la setmana que ve un nou president en la sessió plenària a Estrasburg, si bé el relleu no té a veure amb l'estat de salut de l'italià i estava previst per haver arribat a l'equador de la legislatura. La popular maltesa Roberta Metsola és favorita per a aconseguir el càrrec.

També et pot interessar

stats