El primer ministre d'Hongria diu que no retirarà la llei que prohibeix adoptar a parelles del mateix sexe

Viktor Orbán defensa el text perquè "no va sobre homosexuals", sinó sobre "els drets dels xiquets i els seus pares"

Orban, durant l'encontre d'aquest dijous a Brussel·les
Orban, durant l'encontre d'aquest dijous a Brussel·les / Olivier Matthys (Efe)

Hongria planta cara a la resta de la UE. Aquest dijous setze països de la Unió Europea, entre ells l'espanyol Pedro Sánchez, han promés continuar lluitant contra la discriminació cap a la comunitat LGBTIQ i han reafirmat la defensa dels drets fonamentals d'aquest col·lectiu en una carta conjunta. Mentrestant, el primer ministre d'Hongria, Viktor Orban, ha afirmat que no retirarà la polèmica llei que discrimina al col·lectiu LGTBIQ. Orbán ha convidat als caps d'estat i de govern de la UE crítics amb la mesura a llegir-se el text perquè "no va sobre homosexuals" sinó sobre "els drets dels xiquets i els seus pares".

El govern nacionalista del primer ministre Viktor Orbán va aprovar el passat 17 de juny una llei que prohibeix l’exhibició i promoció de l’homosexualitat entre els menors de díhuit anys. La norma conté frases com “la mare és una dona, el pare és un home”, suposant el veto definitiu a l’adopció de xiquets per part de parelles homosexuals i transsexuals. 

En declaracions abans de participar en la cimera de líders europeus a Brussel·les, el primer ministre hongarés s'ha descrit com un "lluitador per la llibertat" i ha emfatitzat que la llei dona als pares la capacitat de "decidir com educar sexualment" els seus fills i no discrimina cap col·lectiu.

"Soc un lluitador pels drets, vaig ser un lluitador per la llibertat en el règim comunista, en el qual l'homosexualitat va ser castigada", ha reivindicat. "Defense els drets dels homosexuals, però aquesta llei no és sobre això, és sobre els drets dels xiquets i els seus pares", ha afegit. Preguntat per si retirarà aquesta normativa, Orbán ha contestat que està "anunciada i publicada", donant a entendre que no contempla la possibilitat de derogar-la. A més, ha acusat els qui la critiquen de no haver-se llegit el text.

"Sempre és millor llegir primer i reaccionar després, és l'orde correcte", ha sentenciat el primer ministre d'Hongria, qui ha assegurat que el seu govern ja va respondre "immediatament" les crítiques i això inclou la carta en la qual setze caps d'estat i de govern de la UE criden a combatre la discriminació cap al col·lectiu LGTBIQ, encara que sense esmentar Hongria.

També et pot interessar

stats