Hongria aprova una llei que prohibeix adoptar a les parelles del mateix sexe

El Parlament de Budapest estipula que “la mare és una dona, el pare és un home” en un text impulsat pel primer ministre ultraconservador Viktor Orbán

Manifestant en contra de la polèmica llei d'Hongria a Budapest
Manifestant en contra de la polèmica llei a Budapest / Reuters

El govern nacionalista del primer ministre Viktor Orbán ha aprovat a Hongria una llei que prohibeix l’exhibició i promoció de l’homosexualitat entre els menors de díhuit anys. 

L’esmena conté frases com “la mare és una dona, el pare és un home”, suposant el veto definitiu a l’adopció de xiquets per parelles homosexuals i transsexuals. Partits de l’oposició i col·lectius LGTBI ja han mostrat la seua indignació per aquesta polèmica llei.

Aquest dilluns, milers de persones es van reunir enfront del Parlament per protestar sobre l’aprovació d’aquest projecte i denunciar que s’amplia la persecució a la comunitat LGTBI.

Manifestació contra la nova llei polèmica a Budapest
Manifestació contra la nova llei polèmica a Budapest / Reuters

La llei diu que pretén “defensar el dret dels xiquets a una identitat d’acord amb el seu gènere de naixement”, i prohibeix els continguts per a menors que “promoguen o representen el canvi de gènere i l’homosexualitat”. 

Aquestes normes s’apliquen a la publicitat igualment. A més, el paquet legislatiu inclou penes més estrictes contra la violència sexual contra xiquets i joves, i també la creació d’un registre de pedòfils.

També la cultura pateix la restricció d’Orbán. La llei dificultarà l’accés de tots els hongaresos i hongareses a cert tipus de continguts. Obres com Billy Elliot, El diari de Bridget Jones o inclús algunes de les pel·lícules de Harry Potter, sols es podran emetre en l’última franja de la nit, i sèries com Modern Family o alguns capítols de Friends queden totalment prohibits.

També et pot interessar

stats