Milions de clòtxines i cloïsses moren per l'onada de calor al Canadà

Aquests animals no poden sobreviure a temperatures superiors als 38 ºC durant molt de temps

Clòtxines i cloïsses mortes per la calor, com si s'hagueren cuit, al Canadà

La devastadora onada de calor de la setmana passada a la Colúmbia Britànica, al Canadà, ha provocat la mort massiva de clòtxines, cloïsses i altres animals marins que viuen a les platges de l'oest canadenc.

Segons detalla la cadena CNN, Christopher Harley, professor del Departament de Zoologia de la Universitat de la Colúmbia Britànica, va trobar una gran quantitat de clòtxines mortes, obertes i podrides, a la platja de Kitsilano, a pocs metres de la seua residència a Vancouver.

Harley estudia els efectes del canvi climàtic en l'ecologia de les costes rocoses on viuen cloïsses, clòtxines i estreles de mar, per la qual cosa volia comprovar com afectava als invertebrats marins l'onada de calor rècord que es va registrar a la zona del 26 al 28 de juny.

L'expert estima que milions d'aquests animals, i fins i tot milers de milions, podrien haver mort per la calor, com si s'hagueren cuit. Tot i que les clòtxines s'adhereixen a les roques i a altres superfícies i estan acostumades a estar exposades a l'aire i a la llum solar durant la marea baixa, generalment no poden sobreviure a temperatures superiors als 38 ºC durant molt de temps.

L'onada de calor que es va assentar sobre el Canadà va causar temperatures rècord a l'interior del país, mentre que a la costa del Pacífic, on van morir vora 500 persones, desenes d'incendis van crear condicions meteorològiques extremes.

També et pot interessar

stats