L'onada de calor a l'oest del Canadà mata més de 100 persones en quatre dies

Les autoritats adverteixen que la xifra continuarà augmentant mentre es mantinguen temperatures extremes de fins a 47,9 graus i elevats índexs d'humitat

Un home es refresca en una estació de nebulització de Vancouver, a la Columbia Britànica, durant l'onada de calor al Canadà
Un home es refresca en una estació de nebulització de Vancouver, a la Colúmbia Britànica, durant l'onada de calor al Canadà / Jennifer Gauthier (Reuters)

Les autoritats canadenques han informat que durant els últims quatre dies més de 100 persones han mort a la província occidental de la Colúmbia Britànica a conseqüència de l'onada de calor que està castigant l'oest del país. Els serveis mèdics mèdics també ha advertit que la xifra continuarà augmentant mentre es mantinguen les condicions meteorològiques, amb temperatures extremes i elevats índexs d'humitat.

Lisa Lapointe, directora forense de la Colúmbia Britànica, a la costa del Pacífic del Canadà, ha assenyalat que "des de l'inici de l'onada de calor a la fi de la setmana passada, els serveis forenses han observat un significant augment de les morts en les quals se sospita que ha contribuït la calor extrema". S'ha passat de les 130 morts habituals en quatre dies, a 233 víctimes del 25 al 28 de juny. "Aquesta xifra augmentarà a mesura que les dades continuen actualitzant-se", ha afegit Lapointe.

Un portaveu de la policia de Vancouver, la ciutat més gran de la Colúmbia Britànica, ha dit que han atés ja més de 65 morts sobtades per l'onada de calor, "la magnitud de la qual mai s'havia vist a les ciutats". La policia ha sol·licitat als habitants que comproven la situació dels veïns i éssers estimats, especialment les persones de més edat.

Temperatures rècord de 47,9 graus

El dilluns, l'interior de la Colúmbia Britànica va experimentar temperatures de fins a 47,9 graus centígrads, xifra que va superar àmpliament l'anterior rècord canadenc de 46,6 graus del cap de setmana en la mateixa zona. Abans de l'inici de l'onada de calor, la màxima temperatura al Canadà havia sigut de 45 graus el 1937. L'onada de calor s'està desplaçant lentament cap a l'est i nord del Canadà.

També et pot interessar

stats