Més de mig milió de persones es manifesten per un segon referèndum sobre el Brexit

Una manifestació recorre Londres per a reclamar un referèndum sobre l'eixida de Regne Unit de la UE.

Els organitzadors de la protesta han calculat la participació en unes 670.000 persones
Els organitzadors de la protesta han calculat la participació en unes 670.000 persones / Vickie Flores (Efe)

Una manifestació multitudinària ha recorregut el centre de Londres aquest dissabte, 20 d'octubre, per a reclamar al govern britànic que convoque un nou referèndum sobre l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea.

Els organitzadors de la protesta, la campanya “People's Vote”, han calculat la participació en unes 670.000 persones. Això la convertiria en la major mobilització d'oposició al Brexit fins ara. La Policia Metropolitana de Londres s’ha negat a oferir una estimació del nombre d'assistents. 

L'alcalde de Londres, el laborista Sadiq Khan, s’ha sumat a la manifestació. En la capçalera s’han situat centenars de joves, alguns d'ells encara no tenien edat per a votar en el referèndum de juny del 2016, en què el 51,9 % dels votants van triar trencar els llaços amb la UE. 

"Em manifeste pel meu futur" i "Detingueu el Brexit dels tories" eren alguns dels lemes que es podien llegir en les pancartes dels manifestants. La situació es troba tan deteriorada que de moment es parla d’un possible ajornament de l'eixida definitiva de Regne Unit per a concedir més temps a les parts negociadores.

A això s'ha de sumar la pressió interna en el Partit Conservador de la primera ministra britànica Theresa May. El sector més rebel ha amenaçat fins i tot de rebutjar l'acord, si finalment s’hi arribara. 

Encara que el govern britànic ha rebutjat un segon referèndum, un dels organitzadors de la marxa, James McGrory, ha demanat una segona oportunitat.

També et pot interessar

stats