Meta incorpora el seu xatbot de IA en WhatsApp, Facebook, Instagram i Messenger

Aquest assistent permetrà a l'usuari fer preguntes, generar imatges i accedir a informació en temps real sense eixir de l'aplicació

Aplicacions de meta
Aplicacions de meta / Shutterstock

El gegant tecnològic Meta ha anunciat aquest dijous que incorporarà el seu xatbot d'intel·ligència artificial (IA), Meta AI, en les xarxes socials WhatsApp, Instagram, Facebook i Messenger, gràcies a un nou model de llenguatge de codi obert denominat Llama 3.

Aquest assistent de IA, que estarà integrat en el feed, els xats i les barres de cerca de les aplicacions, permetrà a l'usuari fer preguntes, generar imatges (tant estàtiques com en moviment) i accedir a informació en temps real sense eixir de l'aplicació, segons un comunicat de la companyia.

Les novetats de Meta AI i el nou Llama 3 responen als intents de l'empresa de superar en aquesta matèria ChatGPT, creador del famós xatbot, i altres companyies que s'han sumat en els últims anys a la carrera de la IA. A més d'estar disponible en les xarxes socials, aquesta eina conversacional també hi estarà en la web Meta.ai. "El nostre objectiu és construir la IA més avançada del món i posar-la a l'abast de tots", diu el creador de Meta, Marck Zuckerberg, en un vídeo publicat hui en Facebook.

D'acord amb l'empresa, el model de Llama 3, que és el que fa funcionar Meta AI, estarà disponible "d'ací a poc" en plataformes de computació de núvol i empreses de programari com Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure o Google Cloud. De la mateixa manera, tindrà el suport d'altres serveis de maquinari oferit per AMD, Intel o NVIDIA, entre altres.

D'altra banda, la companyia assegura que més d'un 5% de les dades que usa per a entrenar l'eina abastaven uns trenta idiomes, encara que no espera "el mateix nivell de rendiment" en aquestes llengües que amb l'anglés.

També et pot interessar

stats