Meta frena el pla d'usar publicacions de Facebook i Instagram per a entrenar la seua intel·ligència artificial

La decisió és fruit de les negociacions entre l’autoritat de protecció de dades d'Irlanda i l’empresa de Mark Zuckerberg

Aplicacions de meta
Aplicacions de Meta / Shutterstock

Meta ha paralitzat finalment el pla d'entrenar els seus models de llenguatge d'intel·ligència artificial (LLM, per les sigles en anglés) amb les publicacions dels usuaris de Facebook i Instagram. Així ho ha informat l'autoritat de protecció de dades d'Irlanda, la Data Protection Commission (DPC), en un comunicat en què afirmen acollir “amb satisfacció” la decisió de Meta de parar els seus plans per a entrenar el seu model de llenguatge. 

La decisió arriba després d'un intens compromís entre la DPC i Meta, segons el qual la DPC, en cooperació amb les autoritats de protecció de dades de la UE, continuarà col·laborant amb Meta en aquesta qüestió.

A la fi de maig, la companyia liderada per Mark Zuckerberg va implantar un formulari d'objecció perquè els usuaris es puguen oposar al fet que Instagram i Facebook facen ús de la informació que han compartit en ambdós plataformes per a entrenar la seua intel·ligència artificial.

Des de Meta afirmen estar decebuts per la sol·licitud de la DPC. En un comunicat, afirmen que és un pas arrere per a la innovació europea i la competència en el desenvolupament de la IA, i que comportarà més retards per a portar els beneficis de la IA a la ciutadania europea. 

Consideren que el seu enfocament compleix amb les lleis i regulacions europees. Així mateix, destaquen que la capacitació en IA no és exclusiva dels seus serveis i afirmen ser “més transparents” que molts dels seus homòlegs de la indústria.

Per tant, la multinacional estatunidenca ha avançat que continuarà treballant en col·laboració amb el DPC perquè les persones a Europa tinguen accés (i siguen ateses adequadament) al mateix nivell d'innovació en IA que la resta del món.

Aquest retard també els permetrà abordar sol·licituds específiques que han rebut de l'Oficina del Comissionat d'Informació (ICO), el regulador del Regne Unit, abans de començar la capacitació.

També et pot interessar

stats