Merkel anul·la l'"aturada" a Alemanya per a Setmana Santa i diu que va ser el seu "error"

Una bona notícia per al sector turístic espanyol, ja que anul·la el confinament estricte de cinc dies que havia anunciat per a les vacances de Pasqua.

Angela Merkel
La cancellera alemanya, Angela Merkel, assisteix a la reunió setmanal del gabinet a Berlín / Kay Nietfeld (Reuters)

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha revocat aquest dimecres la decisió de l'"aturada" de la vida pública i l'activitat econòmica per Setmana Santa i ha assegurat que la decisió, encara que tenia bona intenció, va ser exclusivament el seu error.  Una bona notícia per al sector turístic espanyol, ja que la cancellera ha anul·lat el confinament estricte de cinc dies que havia anunciat per a Setmana Santa. 

"Aquest error és només meu", ha assegurat la cancellera, que ha demanat perdó a la ciutadania per haver contribuït a la incertesa en la pandèmia.

La decisió d'aquesta aturada entre Dijous Sant i el dilluns de Pasqua, que prohibia les concentracions públiques i obligava a tancar quasi tot el comerç, havia suscitat fortes crítiques al país, on la incidència, els casos i l'ocupació de les UCI fa diverses setmanes que estan a l'alça.

La cancellera ha assenyalat que "la idea tenia la millor intenció" amb l'objectiu de contindre la tercera onada de la pandèmia, però que suscitava problemes legals i d'aplicació.

Merkel i els caps de govern dels setze estats federats han acordat retirar aquesta mesura en una videoconferència d'urgència aquest matí. En aquesta trobada virtual s'ha decidit també desfer el primer pas de la desescalada, ja que el 8 de març estava que previst que es tornaren a reobrir, amb limitacions, el comerç minorista, els museus i els centres esportius. Els col·legis, per contra, continuen operatius encara que amb serioses restriccions.

Alemanya ha superat aquest dimecres els 75.000 morts per Covid en sumar en les 24 hores prèvies 248 morts, a més de 15.813 nous contagis. La incidència els últims set dies se situa en 108,1 nous casos per 100.000 habitants, mentre que una setmana abans estava en 86,2.

També et pot interessar

stats