Alemanya fa un pas enrere en la desescalada i demanarà PCR a tots els viatgers per a entrar al país

L'obligació de presentar un test de coronavirus té lloc després de la controvèrsia per l'alta demanda de viatges a les Balears

Turistes alemanys sense mascareta gaudeixen de la platja de l'Arenal de Mallorca
Turistes alemanys sense mascareta gaudeixen de la platja de l'Arenal de Mallorca / Enrique Calvo (Reuters)

Tres setmanes ha durat la desescalada a Alemanya. El govern federal ha pactat amb els presidents dels lands fer un pas enrere en l'alleujament de les mesures que va iniciar el passat 8 de març a causa del repunt de la incidència en set dies, que des de mitjan febrer ha passat de 58,9 a 107,3 casos per cada 100.000 habitants.

El país activarà un tancament general per a Setmana Santa que inclou la prohibició de reunir-se en espais públics. Així mateix, activarà l'anomenat fre d'emergència de la desescalada en les regions amb una incidència per damunt del 100 casos –vora la meitat del país–imposant-los tocs de queda i obligant el comerç minorista, els museus i els centres esportius a abaixar la persiana. Les escoles, però, podran continuar obertes.

L'acord inclou prolongar les restriccions generals fins al 18 d'abril, reduir els contactes interpersonals a una persona no convivent i un canvi significatiu en la mobilitat internacional: d'ara endavant Alemanya obligarà a tots els viatgers a fer-se un test PCR abans d'arribar al país des de qualsevol lloc del món, encara que no siga considerat zona de risc.

En aquesta última decisió ha pesat molt la controvèrsia al país per l'explosió de la demanda de viatges de Setmana Santa a les Balears, després que el passat 12 de març les autoritats alemanyes tragueren l'arxipèlag de la llista de zones de risc, la qual cosa va llevar l'obligació de presentar una prova PCR i guardar quarantena.

La cancellera Angela Merkel assegura que el govern alemany s'ha posat en contacte amb les aerolínies del país perquè tots els viatgers que tornen a Alemanya després de les vacances de Setmana Santa, independentment del lloc de partida, es facen un test "abans del vol".

Els desplaçaments en avió per a gaudir del sol espanyol han generat tensions tant a Espanya, per les limitacions a la mobilitat entre autonomies pel tancament perimetral, com a Alemanya, on el turisme intern està actualment prohibit i el sector travessa greus dificultats.

 

També et pot interessar

stats