Membres de la caravana migrant demanden el govern de Trump

Pretenen ‘‘protegir individus i famílies del comportament xenòfob del president i defensar els drets dels qui cerquen llibertat, justícia i felicitat’’.

Caravana migrant avança cap a Veracruz
Caravana migrant avança cap a Veracruz / Efe

Membres de la caravana migrant que es dirigeix als Estat d’Units d’Amèrica (EUA) des d'Hondures han presentat una demanda en un tribunal federal de Washington contra l’administració del president Donald Trump, a través de l’organització Nexus Services.

La demanda es dirigeix contra el president del país, l’Agència d'Immigració i Control de Duanes, el Departament de Seguretat Nacional i institucions com l’Oficina de Duanes i Protecció Fronterera o el Servei d’Immigració i Ciutadania.

El grup Nexus Services considera que els demandats ‘‘amenacen de fer una matança en la frontera entre EUA i Mèxic’’. Tot això després que Trump va anunciar aquesta setmana que el nombre de militars que s’enviaran a la frontera sud podria superar els 15.000, per a afrontar l’arribada de dues caravanes amb milers de migrants que travessen Mèxic cap al territori nord-americà.

El president Donald Trump va assegurar que aquestes tropes desplegades en la frontera podran obrir foc en cas de ser atacats ‘‘amb una pedra’’ pels membres de la caravana.

A través de la demanda, Nexus Services cerca ‘‘protegir individus i famílies del comportament xenòfob del president Trump i la seua administració, defensant els drets dels qui cerquen llibertat, justícia i felicitat’’.

També et pot interessar

stats