Medvédev adverteix que la detenció de Putin equivaldria a una declaració de guerra

"Diguem que viatja a Alemanya i l'arresten. Què és això? És una declaració de guerra a Rússia", ha dit l'expresident rus. En aquest cas, "tots els equips bèl·lics russos volaran en direcció al Bundestag"

El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia i expresident del país, Dmitri Medvédev
El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia i expresident del país, Dmitri Medvédev / Alexey Mayshev (Efe)

El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia i expresident del país, Dmitri Medvédev, ha advertit aquest dijous que l'eventual detenció del president Vladímir Putin per l'ordre emesa pel Tribunal Penal Internacional equivaldria a la declaració de guerra a Rússia.

"Es tracta d'una situació que no passarà mai, però imaginem-nos un moment que sí que pot passar", ha dit Medvédev en una entrevista amb diversos mitjans russos.

"Diguem que el cap actual d'una potència nuclear viatja a Alemanya, com a exemple, i l'arresten. Què és això? És una declaració de guerra a la Federació de Rússia", ha agregat.

En tal cas, ha continuat, "tots els equips bèl·lics russos volaran en direcció al Bundestag, la Cancelleria i altres institucions alemanyes".

El ministre de Justícia d'Alemanya, el liberal Marco Buschmann, va celebrar la setmana passada la decisió del Tribunal de la Haia d'emetre una ordre d'arrest contra Putin com a presumpte responsable de la deportació de xiquets ucraïnesos. Buschmann va afirmar, a més, que Berlín haurà de complir aquesta ordre si Putin trepitja territori alemany.

Juntament amb l'ordre de detenció contra Putin, la sala de qüestions preliminars va emetre també una segona ordre contra la comissionada presidencial per als Drets del Xiquet a Rússia, Maria Lvova-Belova, sota la mateixa acusació.

També et pot interessar

stats