Maten almenys deu persones en un tiroteig en una celebració de l’Any Nou lunar a Los Angeles

La policia estudia si es tracta d'un crim d'odi i busca l’autor, que ha fugit

Zona de Monterey Park on s'ha produït el tiroteig
Zona de Monterey Park on s'ha produït el tiroteig / Allison Dinner (Reuters)

Almenys deu persones han mort i altres deu n'han resultat ferides en un tiroteig que s'ha produït aquest diumenge de matinada en una sala de ball a uns 13 quilòmetres a l'est de Los Angeles (els EUA), on s'estava celebrant una festa per l'Any Nou Lunar.

El principal sospitós ha fugit del lloc dels fets i la policia continua buscant-lo, segons ha explicat el departament de Los Angeles, que de moment no té informació sobre el motiu de l'atac ni cap descripció del seu aspecte.

"Quan els oficials van arribar-hi, van veure que hi havia moltes persones eixint d'allí i cridant. Els oficials de policia van entrar a la sala de ball i van localitzar les víctimes", ha dit Andrew Meyer, capità de la policia.

Deu de les persones ferides van ser traslladades a l'hospital per a rebre tractament i almenys una d'elles es troba en estat crític.

Meyer ha dit que encara era massa prompte per a saber si el tiroteig és un crim d'odi, però que s'analitzarà el succés "des de tots els angles". Monterey Park és una zona predominantment habitada per població asiaticoamericana.

El capità de la policia també ha comentat que s'està tractant de determinar si aquest tiroteig està relacionat amb un incident ocorregut hores abans en el veí suburbi d'Alhambra, al nord de la mateixa localitat.

El propietari d'un restaurant de la zona ha contat a Los Angeles Times que tres persones van entrar corrent a l'establiment i li van demanar que tancara la porta amb clau perquè al carrer hi havia un home amb una pistola semiautomàtica. Segons aquest testimoni, les persones que van entrar al local van dir que l'autor tenia diverses rondes de municions i que, una vegada que se li van acabar, va recarregar la pistola.

Els successos es van produir en una zona on, hores abans, milers de persones havien celebrat l'entrada de l'Any Nou lunar.

També et pot interessar

stats