Més de 6.000 menors han resultat ferits o morts per arma de foc als Estats Units el 2022

És la xifra més alta registrada fins ara per l'ONG Gun Violence Arxive, que arreplega aquesta estadística des del 2014

Una protesta pacifista davant el Congrés nordamericà contra les armes de foc, en arxiu
Una protesta pacifista contra les armes de foc, davant del Congrés nord-americà, en arxiu / À Punt NTC

Els Estats Units tanquen l'any 2022 amb més de 6.000 menors d'edat ferits o morts per arma de foc, la xifra més alta registrada fins ara per l'ONG Gun Violence Arxive, que arreplega aquesta estadística des del 2014.

En total 1.631 menors van morir per trets en un any marcat per la violència amb armes de foc, després de les massacres de Buffalo (Nova York) i Uvalde (Texas), segons dades que aquest dimarts publica l'organització. A més, 4.400 menors van patir ferides per tirs. Són 324 menors més que el 2021, i també 3.111 més que el 2014, quan van començar a fer-se'n les estadístiques.

Enguany han mort per la violència amb armes de foc 43.675 persones, la majoria (23.826) en suïcidi. També s'han registrat 639 tirotejos de masses, que l'organització defineix com a incidents en els quals s'han vist involucrades quatre o més persones, a més del tirador.

Al maig, un supremacista blanc de 18 anys va entrar a un supermercat de la localitat de Buffalo (Nova York) i va matar deu persones, la majoria afro-nord-americans, amb un rifle semiautomàtic. Pocs dies després, un altre jove de 18 anys, armat també amb un rifle semiautomàtic, va entrar a un col·legi d'Uvalde (Texas) i va matar dènou estudiants i dues professores abans de ser abatut per la policia. Els successos van ajudar el Congrés dels Estats Units a aprovar el juny un pacte històric, encara que de mínims, per a augmentar el control de les armes de foc comprades per menors de 21 anys.

L'acord també va estendre a tot el país les anomenades lleis d'"alerta de perill" (Xarxa Flag), ja vigents en estats com Califòrnia, Nova York i Florida, que permeten activar un procediment legal per a confiscar les armes de foc dels qui representen un perill per a tercers o per a si mateixos.

També et pot interessar

stats