7.000 xiquets morts als Estats Units per armes de foc des del 2012

Els partidaris del control d´armes reclamen davant el Congrés una llei que evite aquest degoteig dramàtic.

Activistes deixant sabates davant el congres.

Activistes en favor del control d´armes han deixat davant el Congres d´Estats Units 7.000 parells de sabates de xiquets i xiquetes buides per reclamar canvis legals.

Els activistes, amb aquest acte de sensibilització, denuncien la gran quantitat de menors que han perdut la vida als Estats Units a causa de les armes de foc des del tiroteig a l´escola de primària Sandy Hook (Connecticut) l´any 2012.

'Darrere de mi hi ha 7.000 parells de sabates buides que representen 7.000 xiquets morts per la violència armada des de Sandy Hook el 2012. Crec que aquest és un moment increïble en què els Estats Units estan preparats per al control d´armes. De fet, els nostres xiquets ens el demanen. I darrere de mi està el cost real de la inacció. Cadascun d´aquests xiquets podria haver sigut salvat per lleis que els protegiren de la violència de les armes ', va explicar Emma Ruby-Sachs, subdirectora d´Avaaz, una organització cívica que ha organitzat l´acte.

La protesta simbòlica davant el Congrés amb les sabates es produeix abans d´una massiva vaga nacional convocada pels estudiants per a exigir lleis més estrictes sobre la possessió d´armes. La vaga forma part d´una campanya que va sorgir després de l´assassinat de 17 estudiants i personal en una escola de secundària de Florida el 14 de febrer d´enguany. 

També et pot interessar

stats