Mariano García podria continuar viu en una presó de Crimea

Així ho afirma una amiga seua que viu a Ucraïna i que ha parlat amb un pres que va conviure amb ell

Des d'Ucraïna arriben novetats sobre el valencià Mariano García / À Punt NTC

Des d'Ucraïna arriben novetats sobre el valencià Mariano García. Un jubilat de 74 anys, originari de Carlet, que fa temps que resideix a Ucraïna. Després de la invasió va participar en manifestacions en contra de l'ocupació russa i després el van detindre les tropes russes a la població de Kherson el mes de març.

Segons ha contat l’advocat i amic de Mariano, Francisco Santiesteban, a À Punt, una amiga seua ha comunicat a la família que el valencià està viu i empresonat a Crimea, una regió annexionada per Rússia, perquè ha parlat amb un pres que va compartir cel·la amb ell en aquest territori.

Ara, aquesta amiga està intentant incloure Mariano en la llista de presoners que habitualment són intercanviades entre russos i ucraïnesos, però la germana del detingut valencià demana més implicació del govern espanyol. De fet, segons Santiesteban es va posar en contacte ahir amb la delegació del govern espanyol a València per a demanar que intervinguen per a ajudar el seu germà “si no des del Ministeri d’Afers Estrangers, a través d’una ONG”. 

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha explicat que estan en contacte amb l’ONG Creu Roja, que treballa sobre el terreny, per a trobar Mariano. I ha assegurat que, una vegada localitzat, començaran els tràmits per a retornar-lo.

Mariano García fa temps que resideix a Ucraïna. Després de la invasió va participar en manifestacions en contra de l'ocupació russa. 

També et pot interessar

stats