Manuel Merino renuncia a la presidència del Perú de manera “irrevocable”

Dos morts, 94 ferits i 42 desapareguts en l’última nit de protestes al Perú.

Manifestants als carrers de Lima.
Manifestants als carrers de Lima. / Sebastián Castaneda (Reuters)

La brutal repressió de l'última marxa massiva de protesta ciutadana contra el president de transició peruà, Manuel Merino, ha deixat un balanç de dues persones mortes, 94 ferides i 42 ciutadans desapareguts, segons han informat organismes de drets humans i fonts hospitalàries.

Els dos morts per arma de foc són Inti Sotelo (24 anys) i Jack Pintado (22 anys), que van rebre impactes a la cara i al coll. Pel que fa a les 94 persones ferides, 63 encara estan ingressades en hospitals de la capital.

A conseqüència dels incidents i la responsabilitat de l'executiu peruà, i després de la dimissió de la majoria dels ministres la matinada passada, Manuel Merino ha anunciat que renuncia a la presidència del Perú de manera “irrevocable”. El president en funcions ha instat buscar a la “pau i la unitat” per a trobar una solució a la greu crisi política al país que s'inicià fa una setmana amb la seua presa possessió en el càrrec.

L'anunci s'ha fet mitjançant un missatge televisat a la nació, cinc minuts després que el Congrés exhortara el mandatari a renunciar i convocara un ple extraordinari per a trobar una eixida constitucional a la crisi i una persona que succeïsca Merino.

Segons la Constitució peruana, els ministres i el president de la República són els responsables legals en cas que es violen els drets humans per mesures preses sota el seu mandat.

També et pot interessar

stats