Espanya tanca l’espai aeri a Rússia

La majoria de països europeus han pres aquesta decisió i molt probablement, Rússia respondrà amb les mateixes mesures, cosa que provocarà complicacions a les companyies aèries occidentals en els vols cap al Pròxim Orient

Als Estats Units han hagut de recalcular les freqüències del 5G perquè no generara interferències amb els altímetres dels avions
Imatge d'arxiu d'un avió / À Punt NTC

Quan fa quatre dies que es va iniciar la invasió d'Ucraïna per Rússia, el Ministeri de Transports d'Espanya ha anunciat que tancarà l'espai aeri a les aerolínies russes. La decisió s'ha pres, segons ha explicat Twitter, d'acord amb les directrius de cooperació marcades per la Unió Europea.

Cada vegada més països europeus tanquen el seu espai aeri als operadors d'avions russos com a part del procés sancionador per a aïllar econòmicament el país després que ha envaït Ucraïna.

França, Alemanya, Bèlgica, Finlàndia i Irlanda són els últims països que s'afigen a una llista que cada vegada és més llarga, de la qual també formen part Itàlia, Suècia, Islàndia i Dinamarca.

El primer va ser Ucraïna en el moment en què Rússia va començar el bombardeig, seguit del Regne Unit, que ho va fer el mateix dijous 24. Una maniobra a la qual el país va respondre tancant, al seu torn, l'espai aeri a les aerolínies britàniques.

Divendres anunciaren el tancament la República Txeca i Bulgària, mentre que Estònia, Letònia, Lituània, Romania i Eslovènia ho feren al llarg de dissabte, el tercer dia del conflicte bèl·lic.

Alemanya ha anunciat aquest diumenge que tancarà l'espai aeri als vols russos durant tres mesos a partir de les 14:00 hores, quasi al mateix temps que Bèlgica. El primer ministre belga, Alexander De Croo, anunciava en el seu compte de Twitter que "el cel de Bèlgica està obert per a aquells que connecten les persones, no per a aquells que busquen agredir-les brutalment".

La ministra austríaca de Mobilitat, Leonore Gewessler, també ha utilitzat Twitter per a anunciar que la república alpina –que és neutral i no pertany a l'OTAN– també és partidària de tancar l'espai aeri als avions russos, però espera una decisió conjunta dels 27 socis de la Unió Europea, que es reuneixen aquesta vesprada, per a fer efectiva la mesura.

Molt probablement, Rússia respondrà amb les mateixes mesures, cosa que provocarà complicacions a les companyies aèries occidentals en els vols cap al Pròxim Orient.

També et pot interessar

stats