Macron fa una ampla remodelació del seu govern i canvia quatre ministres

El nomenament més important és el de nou ministre d'Interior, Christophe Castaner, home de confiança del president francés.

Macron fa una ampla remodelació del seu govern i canvia quatre ministres
Macron fa una ampla remodelació del seu govern i canvia quatre ministres

El president francés, Emmanuel Macron, ha posat fi aquest dimarts a la crisi de govern que ja durava 15 dies. Ha anunciat una ampla remodelació del seu Govern i canvia als titulars de quatre ministeris. El nomenament més important és el del nou ministre d'Interior, Christophe Castaner, que era el delegat general del partit creat per Macron, la República en Marxa (LREM) i al capdavant de les Relacions amb el Parlament.  

Castaner, antic socialista, substituirà a Gérard Collomb, un dels principals suports de Macron des de que en 2016 es va llançar a la carrera presidencial, però que amb la seua dimissió el passat dia 2 va generar la major crisi de l'actual Govern en els 17 mesos que porta en exercici.

Franck Riester, diputat triat en 2017 en les llistes del partit conservador Els Republicans, es converteix en el nou ministre de Cultura en substitució de Françoise Nyssen, l'eixida de la qual es donava per feta.

En Agricultura, el nou ministre és un altre antic socialista, el senador Didier Guillaume, que reemplaça a Stéphane Travert.

Jacqueline Gourault, fins ara ministra delegada de l'Interior, puja en la jerarquia en ser designada com a titular del departament d'Ordenació del Territori, un càrrec que ocupava Jacques Mézard.

Gourault tindrà sota les seues ordres a dos ministres delegats, Sébastien Lecornu en Administracions Territorials i Julien Denormandie en Ciutat i Habitatge.

Deixa igualment l'Executiu la secretària d'Estat d'Economia i Finances, Delphine Gény Stéphan, reemplaçada per Agnès Pannier-Runacher.

El centrista Marc Fesneau ocuparà el lloc de responsable de les Relacions amb el Parlament en lloc de Castaner, de 52 anys, qui tindrà un nou secretari d'Estat, Laurent Nunez, que fins ara era el responsable de la Direcció general de Seguretat Interior (DGSI, els serveis secrets).

Jean-Michel Blanquer, ministre d'Educació Nacional, assumirà ara també les competències de Joventut.

Hi haurà tres nous secretaris d'Estat en els departaments de Transició Ecològica, Solidaritat i Sanitat i en Educació Nacional i Joventut.

El nou Govern celebrarà el seu primer Consell de Ministres demà dimecres, en l'habitual cita setmanal.

També et pot interessar

stats