Lula da Silva lidera les eleccions amb un 44,42%, segons les primeres dades d'escrutini al Brasil

Segons els resultats parcials, Lula da Silva i Bolsonaro haurien d'enfrontar-se en una segona volta el 30 d'octubre

El candidat Lula da Silva votant aquest diumenge en les eleccions del Brasil
El candidat Lula da Silva votant aquest diumenge en les eleccions del Brasil / Mariana Greif (Reuters)

L'expresident del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, lidera amb un 44,42% dels vots les eleccions presidencials que han tingut lloc aquest diumenge al país, segons els primers resultats oficials, divulgats quan ha sigut escrutat un 0,19% del cens.

Les primeres dades del Tribunal Superior Electoral (TSE) situen en segon lloc, amb 43,84%, l'actual president del Brasil, Jair Bolsonaro, que aspira a la reelecció.

Si el líder del Partit dels Treballadors (PT) no aconsegueix superar la barrera del 50% a la fi de l'escrutini, definirà les eleccions en una segona volta el pròxim 30 d'octubre contra Bolsonaro.

En tercer lloc, apareix la senadora Simone Tebet, que segons els primers resultats té un 5,14%.

En un principi, les enquestes posaven per davant l'esquerra de Lula da Silva, però amb els últims resultats no està clar que puga ser elegit en primera volta. El pronòstic inicial no ha agradat gens a Bolsonaro, que seguint els passos de Trump el 2020, ha escampat rumors de frau sense cap fonament qüestionant el sistema electrònic que s'utilitza sense problemes des de fa vint-i-sis anys al país. 

Un total de 156,5 milions d'electors han acudit aquest diumenge a les urnes per a elegir, a més del president, els 27 governadors, els 513 diputats, un terç del Senat i els representants en les assemblees legislatives regionals.

També et pot interessar

stats