Llibertat amb càrrecs per als quatre detinguts a Alacant per presumpta extorsió a Assange

La denúncia detalla que els presumptes extorsionadors van oferir informació a l'editor cap de Wikileaks a canvi de 3 milions d'euros.

Llibertat amb càrrecs per als quatre detinguts a Alacant per presumpta extorsió a Assange
Llibertat amb càrrecs per als quatre detinguts a Alacant per presumpta extorsió a Assange

La Policia Nacional ha detingut aquesta setmana quatre persones, residents a Alacant, sospitoses d'haver intentat vendre vídeos i informació sobre la vida del fundador de Wikileaks, Julian Assange, en l'ambaixada de l'Equador a Londres.

Els sospitosos han quedat en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració en un jutjat de Madrid. La fiscalia no va demanar presó per als detinguts, però sí mesures cautelars per a algun d'ells, com la retirada del passaport i compareixences periòdiques.

Les detencions van tindre lloc després que l’exmagistrat Baltasar Garzón, defensor de l'activista australià, presentà una denúncia davant de l'Audiència Nacional per un presumpte delicte d'extorsió. Aquesta és paral·lel a la registrada davant de la Fiscalia General de l'Equador per la defensa d'Assange al país llatinoamericà.

Segons l'advocat equatorià d'Assange, Carlos Poveda, se sospita que uns 90.000 documents, entre textos, fotografies, vídeos, converses de WhatsApp i correus electrònics, van quedar interceptats a l'ambaixada de l'Equador a Londres, on l'australià va estar refugiat des del 2012 fins al passat 11 d'abril.

La denúncia detalla que els presumptes extorsionadors, residents a Alacant, van oferir la informació sobre Assange a canvi de 3 milions d'euros a l'editor en cap de Wikileaks, Kristinn Hrafnsson.

Segons Poveda, els sospitosos van amenaçar d'anar filtrant dades i imatges si no es pagava la quantitat referida, que van arribar a rebaixar a 1,5 milions d'euros. A més, li van assegurar que ja hi havia mitjans de comunicació i polítics equatorians estarien interessats a adquirir el material.

Un tribunal londinenc va condemnar l'activista a 50 setmanes de presó per haver violat en el 2012 les condicions de llibertat condicional imposades per la justícia britànica sobre una orde d'extradició a Suècia .

També et pot interessar

stats