Llargues files de gent esperen per a tafanejar el palau presidencial a Sri Lanka

El president Gotabaya Rajapaksa i les forces de seguretat abandonaren el país el passat dissabte després d’unes protestes massives 

Llargues files de gent esperen per a tafanejar el palau presidencial a Sri Lanka
Llargues files de gent esperen per a tafanejar el palau presidencial a Sri Lanka / Chamila Karunarathne (Efe)

Llargues cues de curiosos han esperat aquest dilluns als afores del palau presidencial de Colombo per a visitar-lo, aprofitant que el president de Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa, i les seues forces de seguretat abandonaren el país el passat dissabte després de les protestes massives.

Imatges difoses en xarxes socials mostren l'exterior del palau, situat en la capital, on centenars de persones esperen el seu torn per a accedir a l'edifici.

A l'interior, els corredors i les habitacions apareixen plenes de gent que, intrigada, recorre cada sala i es fa fotografies i vídeos on fins dissabte passat no haurien imaginat mai que això fora possible.

Els corredors i les habitacions apareixen abarrotades de gent
Els corredors i les habitacions apareixen abarrotades de gent / Chamila Karunarathne (Efe)

Centenars de manifestants van entrar dissabte passat en la residència oficial del president després de trencar el perímetre de seguretat, a pesar que la policia va usar gasos lacrimògens per a impedir la intrusió. El mandatari havia abandonat la zona prèviament, alertat per les forces de seguretat sobre la massiva manifestació convocada des de feia dies a Colombo, i actualment està en parador desconegut.

Malgrat això, Rajapaksa ha informat aquest dilluns de manera oficial de la seua dimissió a partir del pròxim dimecres, tal com es va anunciar hores després de l'assalt a la residència oficial.

Des del dia de l'assalt, centenars de persones romanen a l'interior de l'habitatge, banyant-se en la piscina presidencial, provant les màquines del gimnàs o fins i tot en dormitoris de la residència, segons mostren imatges de televisions locals.

Sumida en una de les pitjors crisis econòmiques a les quals ha hagut d'enfrontar-se el país des de la seua independència en 1948, derivada de la minva de divises de reserves internacionals i d'un gran endeutament, la nació insular es troba en negociacions amb el Fons Monetari Internacional per a accedir a un programa de rescat que li permeta restaurar l'estabilitat fiscal.

Desenes de persones es banyen en la piscina presidencial
Desenes de persones es banyen en la piscina presidencial / Dinuka Liyanawatte (Efe)

També et pot interessar

stats