El president i el primer ministre d'Sri Lanka dimiteixen després de l’assalt a edificis del govern

El país buscarà en un govern d'unitat nacional l'eixida a la pitjor crisi des de la independència

L'exèrcit singalés ha evacuat el president Gotabaya Rajapaksa a un lloc segur abans de l'assalt

La pitjor crisi econòmica en la història d’Sri Lanka ha desencadenat el caos a Colombo, la capital comercial. Centenars de persones han assaltat la residència presidencial i han obligat el cap d'estat a fugir. Les xarxes s'han omplit d'imatges del palau presidencial, amb els manifestants a la piscina i fins i tot al dormitori del cap de l’Estat, que dimitirà dimecres que ve. 

 

La seguretat d’aquest i altres edificis del govern, com el de la Secretaria Presidencial i la residència del primer ministre, no ha pogut fer res per a evitar que una multitud hi haja accedit. 

 

L'exèrcit singalés ha evacuat el president Gotabaya Rajapaksa a un lloc segur abans de l'assalt, un punt d'inflexió en la greu crisi econòmica i política que castiga el país. 

 

L'onada de protestes que han desencadenat el caos van començar a l'abril per l'encariment dels preus i per la falta de divises per a importar béns necessaris com menjar, medicines i combustible. 

 

Amb el cap de l'Estat en parador desconegut, el president del Parlament assegura que renunciarà el 13 de juliol. També planteja la dimissió el primer ministre, Ranil Wickremesinghe, a qui aquest dissabte han cremat la casa. 

 

Sri Lanka buscarà en un govern d'unitat nacional l'eixida a la pitjor crisi des de la independència.

També et pot interessar

stats