El líder opositor veneçolà Juan Guaidó denuncia un intent de segrest per part d'homes armats

L'incident arribava després de la detenció de Freddy Guevara, un altre líder dissident, que el règim de Maduro acusa d'actes criminals

El líder opositor veneçolà Juan Guaidó parla amb seguidors després de l'incident amb agents del règim, a Caracas (Veneçuela).
Juan Guaidó parla amb seguidors després de l'incident amb agents del règim, a Caracas (Veneçuela) / Miguel Gutiérrez (Efe)

El líder opositor de Veneçuela, Juan Guaidó, ha denunciat un intent de segrest per part d'homes armats i afirma que el govern podria estar vinculat amb l'atac que ha patit el seu cotxe blindat al garatge de sa casa. L'incident arribava hores després de la detenció de Freddy Guevara, un altre líder dissident. Uns encaputxats també armats han interceptat el seu cotxe quan circulava per una autopista. El règim de Maduro els acusa als dos d'actes criminals contra el país.

En unes imatges que han distribuït es veu com un grup d'encaputxats, amb armes a la mà, encanonen el vehicle i intenten fer-ne fora els ocupants. Aconsegueixen traure el conductor, però no Guaidó ni la resta d'ocupants del cotxe, que poden finalment eixir del garatge.

Guaidó ha aparegut lliure a la porta del seu domicili, poc després que la seua esposa denunciara que funcionaris del grup elit (FAES) de la policia es trobaven en la seua residència per a detindre'l. El líder opositor ha dit que no el van detindre gràcies a la presència dels veïns i la premsa. Segons ha explicat, els funcionaris policials que van intentar capturar-lo no tenien cap mena d'identificació, per la qual cosa va qualificar l'intent de detenció de "segrest". "Van entrar a la nostra residència sense cap mena d'orde, sense cap mena d'identificació, apuntant amb armes llargues i van accionar un explosiu dins del soterrani del nostre edifici", ha assegurat.

Guaidó també ha aprofitat per a desmarcar-se de les acusacions per part del govern de Maduro d'estar suposadament vinculat amb els grups armats instal·lats a la barriada de Caracas Cota 905 i ha reiterat que aquestes bandes són finançades per la "dictadura".

A més, ha fet una crida a la comunitat internacional a donar suport a "la lluita veneçolana, la cubana i també la nicaragüenca".

Guevara, acusat de terrorisme

L'arrest de Guevara ha sigut confirmat hores després pel fiscal general, Tarek Saab, que ha assenyalat que té vincles "amb grups extremistes i paramilitars associats al govern colombià" i, per això, l'ha acusat dels delictes de terrorisme i de "traïció a la pàtria".

Mentre la Fiscalia confirmava la detenció de Guevara, el president veneçolà, Nicolás Maduro, començava una reunió pública amb un altre sector minoritari de l'oposició que es va allargar més de tres hores com una manera de promoure el "diàleg" nacional. Durant la trobada, el mandatari ha dit que té proves que involucren un sector de "l'extrema dreta" opositora en els combats de la setmana passada entre bandes criminals i policies a Caracas.

La detenció de Guevara s'ha produït mentre una missió tècnica de la Unió Europea es troba al país avaluant si pot desplegar una altra comissió per a observar les eleccions de novembre.

També et pot interessar

stats