El Líban celebra les primeres eleccions generals després de l'explosió de Beirut

Aquests comicis, claus per al sistema econòmic del país, han convocat més de tres milions de persones a les urnes

El Líban celebra unes eleccions clau per al futur del país / À Punt NTC
Alicia Medina
15 de maig 2022 - 16:56

El Líban celebra aquest diumenge unes eleccions generals clau per al futur del país. Més de tres milions de persones estan cridades a les urnes per a triar un nou parlament, que haurà de fer front a la greu situació que viu el país. 

En aquests comicis, els primers des de l’any 2018, es veurà si la ràbia social contra els partits tradicionals es tradueix en els resultats electorals. En els últims anys, l'elit política ha conduït la ciutadania a una crisi econòmica greu, amb quatre de cada cinc ciutadans sota el llindar de la pobresa. Com a resultat, el Líban s’ha convertit en un estat semifallit, amb serveis públics pràcticament inexistents i on la ciutadania no té més de dues hores d’electricitat al dia a les seues llars.

L’explosió a Beirut el 4 d’agost del 2020, que va causar 215 morts, va provocar un moviment ple d'interessos polítics per tal d’entrebancar el judici i poder eludir responsabilitats, un aspecte que ha estat molt present durant la campanya electoral. 

Els partits de l’oposició, hereus de la revolució de l’any 2019, han sigut incapaços de posar-se d’acord per a formar una candidatura unitària. Com a conseqüència, es juguen poder entrar amb força al parlament i obrir una escletxa en un sistema polític basat en la corrupció i la impunitat. 

També et pot interessar

stats