Le Pen es presenta com a "la presidenta del poder adquisitiu" en el compte enrere dels comicis i Macron alerta del risc del programa de la rival

El candidat liberal fa una última crida per a frenar la ultradreta, mentre que l’altra aspirant assegura que el seu projecte representa "la majoria silenciosa"

Cartells electorals dels dos aspirants a la presidència de França
Cartells electorals dels dos aspirants a la presidència de França / Beneoit Tessier (Reuters)

França decideix diumenge entre Macron i Le Pen. Cinc anys després es repeteix el duel en la segona volta de les presidencials, però amb un panorama més ajustat que el que es va viure el 2017. En el compte enrere dels comicis en què es decidirà qui presideix la República Francesa durant els pròxims cinc anys, la candidata de la ultradreta, Marine Le Pen, es presenta com a "la presidenta del poder adquisitiu", mentre que l'actual president, Emmanuel Macron, alerta dels riscos del programa de la rival.

Macron ha arribat a dir que si Le Pen posa en pràctica el seu ideari, pot desencadenar una guerra civil. Els dos candidats lluiten per captar el vot dels indecisos i del líder de l'esquerra, Jean-Luc Mélenchon, que va ser descartat en la primera volta i que poden ser decisius.

Marine Le Pen, en el seu últim míting de campanya a la ciutat d'Arràs, ha accentuat la seua línia nacionalista davant de la globalització. "Davant d'aquesta oligarquia freda que confisca el poder, davant de l'elit arrogant, nosaltres som l'ànima de la majoria silenciosa", va afirmar Le Pen en aquesta ciutat de passat industrial i amb una àmplia tradició obrera, on la ultradreta ha aconseguit un suport majoritari.

"Vam veure un Emmanuel Macron condescendent i amb una arrogància sense límits", va assenyalar enmig dels crits de "guanyarem!" i "Marine presidenta!" de vora 4.000 simpatitzants.

Segons la líder de la ultradreta francesa, aquesta actitud va ser "una confirmació de la personalitat d'Emmanuel Macron [...] al qui no agraden els francesos i, en particular, els que no estan d'acord amb la seua política perquè la pateixen quotidianament".

Emmanuel Macron amb un boxejador aficionat en un dels seus últims actes en l'estadi de Saint-Denis, a París
Emmanuel Macron amb un boxejador aficionat en un dels seus últims actes en l'estadi de Saint-Denis, a París / Reuters

D'altra banda, Macron continua alertant del programa de la seua rival i ho ha fet a Saint-Denis, un dels bastions de l'esquerra parisenca. "Els ciutadans tenen la paraula el 24 d'abril i els cride a redoblar els esforços i el compromís per a combatre la ultradreta", ha assenyalat Macron.

També et pot interessar

stats